Mathias Gustafsson
Foto:

Ny tränare till LVC

Damerna har tagit steget upp i elitserien och ny tränare är utsedd. Mathias har varit föreningen trogen under hela sin karriär och kommer nu att ta över efter Sasa Mijatovic.

Mathias Gustafsson som har spelat åtta säsonger i elitlaget i Linköpings Volleyboll Club är klar som ny huvudtränare för LVC dam. Han avslutade sin spelarkarriär för två år sedan. Mathias, som bland annat har vunnit tre senior SM-guld, var klubben trogen under hela sin karriär. Han har en mångårig erfarenhet av att träna lag i olika åldrar och serietillhörigheter.

– Det känns oerhört kul att ta över laget och bli involverad i volleybollen igen efter ett par års frånvaro. Laget har en bra stomme med motiverade spelare och jag ser fram emot utmaningen som ligger framför oss, säger Mathias Gustafsson.

LVC dam vann som bekant division 1 norra den föregående säsongen i överlägsen stil. Laget gick obesegrat igenom hela serien. Till nästa säsong satsar laget på att etablera sig i Elitserien.

– Det känns väldigt roligt och spännande att Mathias blir ny huvudtränare för damlaget. Han är en pedagogisk och kommunikativ tränare. Han har en minst sagt gedigen spelarerfarenhet från Elitserien. Hans erfarenhet och kompetens kommer att vara oerhört viktig för oss i vår fortsatta damsatsning, säger sportchefen i LVC dam, Oskar Fasting.

Avslutningsvis vill vi passa på och ställa två frågor till Mathias:

Vad tror du att du kan bidra med i rollen som ny huvudtränare för LVC dam?

– Jag tror att jag kommer bidra med struktur och en del nya idéer kring hur lager ska spela och träna. Jag hoppas också kunna bidra med erfarenhet från elitseriespel och vad som krävs för att vinna matcher.

Vad ser du mest fram emot inför den kommande säsongen?

– Jag ser fram emot att se laget utvecklas och växa under säsongen. Det ska bli roligt att se vad vi kan åstadkomma under vårt första år i elitserien!

2017-06-12 14:02

Skrivet av: webbredaktionen