semi 2017
Foto: Magnus Lilja

Wille Nilsson går till tyska bundesligan

Wille Nilsson framgångssaga fortsätter. Han har gjort kloka val i sin korta men framgångsrika karriär. Han är mästare 2 år i följd.

2015-2016 blev han Portugisisk Mästare. 2016-2017 blev han svensk Mästare i Linköpings VC.

Nu tar han steget till tyska bundesligan och TSV Herrsching!

Så här säger Wille om sitt år i Linköping; "Jag är supernöjd med min säsong i Linköping. Jag har trivts väldigt bra i både klubben LVC och staden Linköping och jag kan absolut tänka mig att komma tillbaka i framtiden.

Vi har haft ett gott gäng med många duktiga spelare och en väldigt duktig tränare som gjort att vi har kunnat träna på hög nivå och bevisligen vara det laget som utvecklats mest och blivit bäst till slut med vårt SM-guld.

Med en såhär bra säsong i ryggen känner jag mig redo för nya utmaningar och jag har därför skrivit på för den tyska klubben TSV Herrsching inför nästa säsong. Laget kom 5:a i Bundesliga (högsta ligan i Tyskland) och satsar hårt inför kommande säsong.

Bundesliga är en väldigt bra liga och jag hoppas att detta kan vara ett bra steg i min karriär med mycket träning och förhoppningsvis mycket speltid i en bra liga".

LVC har bara gott att säga om Wille Nilsson. En kille som är rak, ärlig och ambitiös kan vi bara önska lycka till i en framtida satsning i en bättre liga, säger ordförande Bo Kindgren.

Läs mer på https://www.geilsterclubderwelt.de/gcdw-news/8-news-1-volleyball-bundesliga/550-ein-schwedischer-riese.html

2017-06-23 11:04

Skrivet av: webbredaktionen