Semi 1
Foto:

Två LVC-spelare tar plats i Årets Lag !

Svensk volleyboll har under veckan som varit röstat fram bästa spelare i olika kategorier. LVC har haft en del nomineringar i flera kategorier och i kategorin Årets lag fick LVC till sist välförtjänt med några spelare.

Kategorin Årets Lag är framröstade av spelarna själva – här är de spelare som tar plats i Årets lag!

Komplett uppställning:

Passare: Jackson Maris, Habo

Vänsterspiker: Albin Eriksson, Linköping

Vänsterspiker: Viktor Lindberg, Hylte/Halmstad

Center: Petar Turanjanin, Linköping

Center: Nicholas West, Södertelge

Högerspiker: Tomas Vilimas, Örkelljunga

Libero: Anton Wijk Tegenrot, Hylte/Halmstad

Nedan text är hämtad från svbfs hemsida:

En av spelarna som utmärkt sig extra den här säsongen är Albin Eriksson. Han är ett rutinerat och välkänt ansikte i Elitserien, men har i år tagit steget till att bli spelande tränare för Linköping. Något han gjort med bravur, då laget slutade som ohotad etta i grundserien. När Albin Eriksson fick beskedet passar han direkt på att hylla laget.

– Det känns jättekul att få lite uppmärksamhet och synas för det jobbet man gör. Men det är väl inte så himla viktigt med personliga utmärkelser i en lagsport. Det som styrker vårt lag i år är just att alla bidrar, vi har ingen spelare som sticker ut starkt.

Trots att Eriksson inte strävat efter personliga utmärkelser ska det poängteras vilken bedrift det är att axla ansvar som spelande tränare och samtidigt lyfta sitt eget spel, som han har gjort. I Linköping följer Eriksson i fotspåren av förbundskapten Johan ”Joe” Isacsson och australiern Andrew Strugnell, vilket i tränarmått mätt är stora skor att fylla. Han medger att det varit utmanande, men framhåller att stöttningen från klubben och laget har gjort skillnaden.

– Det är ju första gången jag har haft hand om ett elitlag, jag har endast tränat yngre spelare tidigare. Det har varit utmanande på alla sätt, men har funkat över förväntan på alla sätt också. Det är inte min förtjänst, alla i laget har backat mig och tagit sitt ansvar för att utvecklas.

I sitt eget spel har Eriksson lyckats höja nivån i anfallet. Han har varit känd som en utomordentlig baggerspelare med stabilt block och servespel, men efter att ha kört hårt med fysiken har han tagit ytterligare ett kliv framme vid nätet. – Jag lade krut på grundspelet i somras och skaffade bättre fysik, det har gjort skillnad för anfallet. Har fått några extra centimeter i luften och extra tyngd.

2018-03-30 12:21

Skrivet av: webbredakionen