Petar
Foto:

Petar Turanjanin gillar att vinna

Petar Turanjanin vet inte hur det känns att förlora med Linköpings Volleyboll Club, och han ser gärna att det fortsätter så. Han anslöt till klubben i november och nu är klubben uppe i 30 segrar i rad.

Petar hade avslutat två säsonger i den grekiska ligan och började under hösten i den serbiska andraligan för att hålla formen när LVC ringde.

Det är svårt att hitta exempel på en mer lyckad värvning. Med 64 poäng i slutspelet ligger han trea i LVC efter omöjliga Martin Larsson och Albin Eriksson.

Han leder den interna serveligan och ligger tvåa med 22 blockpoäng, ett efter Calle Ahremark. Tillsammans med Albin Eriksson blev Petar Turanjanin också en av spelarna i ”Årets lag”,som röstades fram av spelarna i elitserien.

Nu saknas bara ett SM-guld, att hänga bredvid ett nationellt guld från Serbien och ett cupguld från Schweiz, för att göra säsongen perfekt. Näst längst i laget med sina 202 centimeter och runt 90 kilo muskler är Petar också lagets äldsta spelare, den enda som passerat 30-strecket.

- Vid min ålder utvecklas man inte så mycket längre, men det har varit en bra säsong, säger Petar blygsamt, och framgången i Sverige är en bra erfarenhet. Erfarenhet är något han har säckvis av. Förutom Grekland, Schweiz och Serbien har han också hunnit med att spelat i Rumänien, Libanon och UAE.

Under uppväxten i Belgrad stod valet mellan volleyboll och basket. - Det var de två mest populära sporterna i Serbien och passade mig som var lång, så i tonåren valde jag volleyboll för det var vad jag gillade mest, förklarar Petar. Ett val som nu lett honom till Sverige och elitserien, en liga han inte visste någonting om när han skrev på för LVC. Ett val som han inte ångrar.

Om vi får behålla honom i Sverige även nästa säsong är osäkert. Kanske lockar något annat land eller så flyttar han tillbaka till Belgrad där föräldrarna och två systrar bor. Den som vill vara säker på att få se Petar Turanjanin spela bör nog passa på nu i april och gå på SM-finalmatcherna.

2018-04-10 22:42

Skrivet av: webbredaktionen