Final 2018
Foto:

Innan ridån går upp

Vad händer egentligen en vanlig dag i Sporthallen innan en hemmamatch? Matchstart minus 150 minuter. Bosse Kindgren kommer först, och han har med sig växelkassan och sådant som kommer att säljas i kiosken under matchen.

Snart sprider sig kaffedoften från det lilla pentryt i änden på korridoren med omklädningsrum. Några minuter senare kommer Gustav Tinghög. Han ska sköta tekniken, kopplar in datorn och har inte tid med kaffe. Nya låtar ska läggas in och det som ska visas på anslagstavla kollas. Han kommer att få en kopp senare. Så här dags har motståndarlaget redan anlänt till Linköping men de är ute på en promenad i centrum.

M – 125 minuter dyker den första LVC-spelaren upp, om man inte räknar spelande tränare Albin Eriksson som sitter lutad över en dator och knappar in några sista taktiska förändringar. Egentligen behöver inte laget vara på plats förrän en timme och en kvart före matchstart men Sean Anthony är tidig idag för han följde med en av funktionärerna som behövde vara på plats. Sean använder den extra tiden åt att städa omklädningsrummet efter innebandylaget som var där senast. Lukas Karlsson är nästa spelare på plats och han har lite förslag på musikvalet. Vilken musik som ska spelas under matchen är det många som har åsikter om. Även om man bara kommer att få höra några sekunder mellan bollarna så är det en viktig stämningshöjare i hallen. Övriga spelare börjar droppa in en och en eller två och två.

M -100 minuter ser man att det är volleyboll som ska spelas i Sporthallen, nätet åker upp, bollkorgarna kommer fram och lagbänkarna ställs ut. Doston Abbasov börjar med att sätter upp reklamskyltar och flaggor längst långsidan för att därefter ställa ut två flaggor utanför entrén. De visar alla som går förbi att idag är det volleyboll som gäller i Sporthallen. Slutspel i Elitserien.

Så här dags är det funktionärer överallt. Några tidigare spelare, några entusiaster och så nästan hela LVCs damlag. Några plockar iordning i fiket, två viker program och två tillverkar en egen konstruktion för att göra strålkastaren starkare när den ska används under spelarpresentationerna.

Matchstart minus 60 minuter släpps de första åskådarna in på läktaren och arton minuter senare säljs den första av många kaffekoppar. Samtidigt håller LVC taktikgenomgång i ett rum under läktaren. Byta om, taktikgenomgång och så uppvärmning, det är turordningen för spelarna. Uppvärmningen är stretching, fotboll och så inbollning som avslutas med smashträning.

När uppvärmningen har startat går Alison Youlter upp för den branta trappan till plattformen på taket till pressboxen. Då är det 30 minuter kvar. Hon startar livesändningen av matchen på youtube. Det krånglar, som vanligt, men kommer igång före matchen börjar.

”Hej och välkomna till Sporthallen”, speakern hälsar publiken välkomna när det återstår 17 minuter och en film med höjdpunkter från säsongen rullar igång på anslagstavlan. Med tre minuter kvar släcks lamporna i hallen och en ensam strålkastare riktas mot spelarna för en presentation. Gametime!

2018-04-12 16:40

Skrivet av: Namn