Om LVC

» Verksamhetsidé
» Kontakt
» Styrelse
» Meriter
» Utmärkelser
» Försäkring
» Verksamheten


 
  

 
 

Efter 13 raka år i Elitserien med Team Valla herr bildades begreppet Linköpings Volleyboll Club i oktober 2008. I denna konstellation ingår representationslagen för herr och dam.

Tredje oktober 2008 förkunnade Team Valla och Linköpings Hockey Club att man gör en gemensam elitsatsning på Volleyboll. Samarbetet omfattar bl a marknad, varumärke och organisation.

Elitlagen på herr- och damsidan övergår till den nya organisationen Linköpings Volleyboll Club medan övriga seniorlag och ungdomslag kvarstår i Team Valla. 

Föreningarna har ett fortsatt tätt samarbete.
 
Team Valla är kanske Linköpings främsta elitklubb med 22 säsonger i rad i elitserien för herrar medan damerna har spelat två säsonger i elitserien, 98/99 och 07/08. Damerna återfinns säsongen 2017-18 i elitseien. Team Valla  har funnits i 43 år och har under de senaste åren erhållit erkännande för sitt engagemang i form av flera utmärkelser. Klubben har också kämpat till sig ett flertal medaljer i Svenska mästerskap och kan titulera sig Svenska Mästare efter Guldmedaljer säsongen 2010, 2012,2015 och senast 2017. Team Valla/LVC har idag en meriterande 6:e plats i maratonligan efter 22 säsonger i högsta serien.