Matchfakta
LVC   LIN
2     -     3
25-17, 25-23, 18-25, 21-25, 13-15

Ett poäng mot tippat topplag

LVC dam gav sig in i elitseriekampen helt utan respekt för motståndarna Lindesberg. Bra spel i de två första seten gav ledningen med 2-0-

Lindesberg hamnade i omedelbara bekymmer i första set. LVC kopplade greppet genom att gå ifrån och ta hem det första setet med siffrorna 25-17.

I andra set gick Lindesberg ifrån till 3-11 innan LVC plockade poäng efter poäng och slutligen gick förbi. En jämn kamp men tre avslutande poäng för LVC gav en ny setvinst.

Ett taggat Linköping såg ut att gå mot en klar serievinst men Lindesberg skulle resa sig och det rejält, för i det tredje setet tog man en tidig ledning och sprang ifrån till setsiffrorna 18-25.

Det fjärde setet blev jämnt. Här visade LVC lite nerver och missade alltför många servar för att kunna hota Lindesberg som skapade ett femte set.

Femte set blev jämnt och små marginaler avgjorde till Lindesbergs fördel som vann med knappa 15-13.

LVC förlorade tre set men vann två och det innabär att laget plockat sitt första elitseriepoäng. Tittar man på statistiken så visar den att LVC med lite bättre skärpa kunde ha gjort ännu bättre ifrån sig men det är på planen man vinner matcherna.

Det som fungerade förträffligt idag var servemottagningen. Den satt klockrent och endast tre missar på hela matchen är otroligt bra menar tränare Mathias Gustafson.

Övrig statistik:

Serve

LVC missade 15, Lindesberg 8

Anfall

LVC Missade 20 medan Lindesbeg missade 10

Bästa poänggörare:

Alison Youlten 26 poäng

Isabelle Falck 24 poäng

2017-10-09 08:00

Skrivet av: webbredaktiionen