Matchfakta
LVC   SVK
3     -     0
(25-13, 25-21, 25-20)

Stark start av herrlaget

På herrsidan var det vårens SM-silvermedaljörer, Linköpings VC som mötte fjolsäsongens uppstickare, Sollentuna VK i säsongspremiären. Den på pappret tänkta jämna drabbningen blev inte av då LVC var för starka denna eftermiddag.

Hemmalaget dominerade och spelade hem första set med hela 25-13. Gästerna repade sig visserligen, men var ändå aldrig riktigt nära att hota motståndet. Linköpings poängkung Martin Larsson smashade in 19 poäng och blev poängbäst i matchen.

LVC har förstärkt rejält under sommaren och består av inte mindre än fem svenska landslagsspelare (Andreas Eriksson, Johan Eriksson, Linus Ekstrand, Wilhelm Nilsson och Jens Ahremark). Lägg där till att laget leds av herrlandslagets förbundskapten Johan Isacsson, så förstår ni snart varför östgötarna ses som den starkaste utmanaren till regerande mästaren Hylte/Halmstad. – Det var länge sedan vi vann öppningsmatchen med 3-0. Det brukar alltid strula till sig och speciellt mot Sollentuna, säger Johan Isacsson till Östgöta Correspondenten efter vinsten.

2018-09-30 10:00

Skrivet av: